Tips & Links

Problemen met Uw slot ?

Voor U iets onderneemt SMEER altijd eerst Uw slot! Niet met olie, boter, siliconenspray e.d. maar met WD40 of slotspray. Olie e.d. gaat kleven wanneer het koud is en Uw slot gaat nog slechter werken. Spuit WD40 in het cilindergat, lang beide kanten, trek de kruk naar beneden en spuit in het gat van het dagslot en, indien het een meerpunt slot is, spuit op de geleiders van de rolnokken of in de gaten van de extra nachtschoten. Probeer ook eens een andere, nieuwere sleutel... 1x per jaar smeren met wd40- slotspray zorgt  voor een langdurige smering en voorkomt daarmee de hechting van vuil, zand en stof. Bovendien verdringt de speciale samenstelling van de olie water en vocht en beschermt tegen corrosie. Hierdoor wordt de levensduur van uw cilinder en/of insteekslot aanzienlijk verlengd en blijven ze naar behoren functioneren

Bel dan pas naar een slotenmaker in Uw buurt...

 

Hoe tegen inbraak beveiligen ?

Voorzie U van goed hang en sluitwerk en laat U goed inlichten over de gekozen materialen. Plaats minimum Skg ( zie onderaan link) gekeurd materiaal of liever nog VdS gekeurd. Dit is steeds vermeld op goede sloten. Deze zijn duurder in aankoop dan niet gekeurd materiaal maar voorkomt U achteraf heel wat leed. Dit zijn normen die in de verzekeringssector in het buitenland worden toegepast. Voor België is dit bij de meeste maatschappijen gewenst doch er is nog geen standaard voorzien . Welke zaken moet U in het oog houden bij beveiliging?

 

  • De eerste beveiliging is de cilinder.Deze mag niet UIT het slot steken . Bij aluminium of stalen deuren kan (indien mogelijk) een kortere cilinder genomen worden,bij houten deuren is het ALTIJD aan te raden een veiligheidsrozet te plaatsen (ook al is de deur dik genoeg voor een kortere cilinder. ) plaats daarom altijd de juiste rozet op de juiste deur(dus geen schuifrozet op een houten deur )
  • Een tweede stap is het beveiligen van de sluitkant . Dit kan met de plaatsing van een stalen sluitplaat of in sommige gevallen langere schroeven plaatsen in de bestaande sluitkanten - waardoor het slot niet meer kan geforceerd worden met een koevoet e.d.
  • Op de derde plaats, is het plaatsen van een veiligheidscilinder welke breken,doorboren en manipuleren onmogelijk maakt , aanbevolen. Zorg hiervoor wel dat de veiligheidscilinder een stalen balk heeft ingebouwd.
  • En als vierde stap, voorzie de deur van een veiligheidsslotkast. Deze voorkomt het omplooien van de nachtschoot indien met de deur wil forceren met een koevoet. Steeds in combinatie met een stalen sluitplaat te plaatsen.
  • De vijfde stap is het beveiligen van de vensters d.m.v. afsluitbare vensterkrukken welke sluiten zowel op als naast de raam (of bijzetsloten ) en scharnierbeveiligingen. Enkel afsluitbare krukken houden de raam dicht als men gaatjes boord in het raam maar hebben geen enkel ander nut indien men b.v. een schroevendraaier of koevoet tussen het raamkozijn steekt.
  • en als laatste volgen dan diverse bijzetsloten voor garage,poort,raam... .

Als u steeds deze volgorde aanhoud bent U zeker van een goede afsluiting van uw eigendom.

 

 

 

Hier vind u enkele nuttige links :

 

gebruiksaanwijzingen en troubleshooting van codeklavieren van bij ons.

ZIE ONZE PAGINA BURG WÄCHTER TSE

 

al de andere gebruiksaanwijzingen van kluizen vindt U hier :

http://www.deraat.eu/pages/gebruiksaanwijzingen+service-support/19319+5/